pondelok 13. septembra 2010

Spaghetti all'Amatriciana



Sugo all'amatriciana je jedna z tradičných talianskych omáčok na cestoviny. Jej pôvod je v meste Amatrice v strede Talianska. V originálnych tradičných receptoch nájdete, že sa omáčka pripravuje z guanciale, čo je druh neúdenej bravčovej slaniny. Ale najrozšírenejšie sú verzie receptu s použitím kvalitnej, najlepšie domácej slaniny.

Na dve velľké porcie potrebujeme:


  • 300 g špagiet
  • asi 150 g slaniny
  • polovicu malej cibule, nasekanú na jemno
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 konzervu sekanych paradajok
  • soľ, čierne korenie, mleté chilli
  • tvrdý syr - pecorino romano, alebo parmezán

Do hlbokej panvice dáme olivový olej, cibulu, cesnak a pokrájanú slaninu. Smažíme až kým nieje všetko do zlata opečené. Potom do panvice pridáme paradajky z konzervy, soľ, korenie a štipku chilli. Intenzitu plameňa znížime a dáme variť vodu na cestoviny.



Omáčku občas premiešame a varíme až kým nie sú cestoviny uvarené. Keď sa tak stane, cestoviny vložíme do panvice k omáčke, v prípade potreby omáčku zriedime vodou z cestovín a všetko poriadne premiešame.
Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

Enjoy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára